[O1] Zgubiona książeczka serwisowa - auto na gwarancji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kris3314
    Classic
    • 2011
    • 10

mati160 gratki pięknego furacza prezentuje się naprawdę zacnie :diabelski_usmiech
  • neoXs
    Rider
    • 2010
    • 555

Witajcie,

Mam mały problem, otóż zagubiła mi się książeczka serwisowa do samochodu. Cały czas jeszcze przeszukuję mieszkanie i mam nadzieję, że się znajdzie ale chciałbym wiedzieć co robić gdybym jej nie znalazł.

Autko kupiłem 3 września 2010, nic przy nim nie było robione (nic nie było do książeczki wpisywane). Za miesiąc będę musiał jechać na przegląd i co teraz? Słyszałem, że jest możliwość wydania duplikatu, tylko gdzie się po niego zgłosić? Do każdego salonu Skody czy tam gdzie kupowałem samochód? Czy przez to mogę mieć kłopoty z gwarancją?

Posiadam wszystkie dokumenty (książeczka serwisowa gazu, dowód zakupu, karta pojazdu itd itd.) oprócz książeczki serwisowej samochodu.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

neoXs, poproś w ASO o duplikat. Trwa to z miesiąc czasu i coś chyba kosztuje, ale dają bez większego problemu. Ja swoją "zgubiłem" przy przeprowadzce, wyrobiłem duplikat, a po 2 latach znalazłem tą oryginalną . Jedyny "ból" to to, ze w duplikacie nie masz wklejonej tej karteczki z wyposażeniem ( na szczęście taka sama jest jeszcze w bagażniku pod wykładziną ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• neoXs
        Rider
        • 2010
        • 555

Dzięki za odpowiedź Kowal A powiedz mi czy udać się do ASO gdzie kupowałem auto (Kierat - Tychy) czy tam gdzie chcę obecnie serwisować samochód (Ganinex - Katowice)?

Komentarz

• heretyk
          Rider
          • 2009
          • 549
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez neoXs
          Dzięki za odpowiedź Kowal A powiedz mi czy udać się do ASO gdzie kupowałem auto (Kierat - Tychy) czy tam gdzie chcę obecnie serwisować samochód (Ganinex - Katowice)?
          Jest to raczej obojetne, ale moze lepiej miec pieczatke z salonu w ktorym samochod sie kupilo? Ogolnie sama ksiazeczke mozna kupic gdziekolwiek. Chocby ERwin albo allegro. Niestety niezaleznie od zrodla data wydruku bedzie inna anizeli na oryginalnej. Swoja droga moze jest szansa na odnalezinie starej? Trzymaj rachunki/faktury zeby ew. uzpulenic wpisy jak sie ksiazecza odnajdzie. Z gwarancja nie ma problemow, data sprzedazy jest wiadomwa na podstawie numeru VIN.

I jeszcze jedna rzecz? Czemu nie trzymasz takich rzeczy w samochodzie?!?
          Zostały mi czesci, po szkodniku:
          VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
          Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• theOne
            Ambiente
            • 2010
            • 177

Trzymanie tej książeczki w samochodzie to też nie jest dobry pomysł
            Witam

Passat 1.8 TSI R-Line MY2010

Komentarz

• heretyk
              Rider
              • 2009
              • 549
              • Octavia III (5E3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez theOne
              Trzymanie tej książeczki w samochodzie to też nie jest dobry pomysł
              Wlasnie strasznie jestem ciekaw czemu? Czemu audi A4 ma specjalny schowek na komplet dokumentow pod kolumna kierownicza? BO ukradna samochod z ksiazeczka serwisowa i instruckja? I co beda sie nia poslugiwac? Przeciez to nie dowod rejestracyjny! a jak cos sie spieprzy to komplet papierowm w domu, w nakastliku nocnym u babci jest najbardziej pomocny Sorki za ironiczny ton, ja tak mam;-)
              Zostały mi czesci, po szkodniku:
              VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
              Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• neoXs
                Rider
                • 2010
                • 555

Swoja droga moze jest szansa na odnalezinie starej?
                Cały czas szukam i szukam

I jeszcze jedna rzecz? Czemu nie trzymasz takich rzeczy w samochodzie?!?
                Wszystkie tego typu rzeczy trzymam w opisanych teczkach i w szufladzie aby mi nie zginęło. Kiedyś pojechałem do ASO bo mi wpadł kamyk w przednie koło i potrzebna była książeczka. Kamyk wypadł sam, książeczka wróciła na biurko i na drugi dzień miałem małe przemeblowanie.... w ten oto sposób nie wiem gdzie się dziada podziała -_-'

Aczkolwiek jak się znajdzie to wyląduje w schowku bo w razie (odpukać) awarii może się przydać A złodzieje jak chcą to bez problemu podrobią książeczkę.

Komentarz

Pracuję...